tisdag 5 december 2017

171205 Tisdag Castro Verde

Idag när Errol och Eva går sin förmiddagspromenad möter vi hela flocken med Helena-astrilder i vår lilla park, nära campismon. Överraskade och glada, föser vi flocken framför oss genom parken. Eva försöker även ta ett mobilfoto på flocken, men det är ju såklart omöjligt att få dessa små köttbullar att bli synliga på ett sådant foto!


Vi blir än en gång överraskade; för när vi kommer tillbaka till campismon, berättar Antonio att det blir en julmiddag anordnad i år också! Det finns en anmälningslista inne på receptionen, så det är bara att skriva upp sig där, snarast! Den 20 december går julmiddagen av stapeln och detta ser vi verkligen fram emot!

Carla kommer sedan förbi och bjuder in Eva att hälsa på i hennes studio igen. Hon vill gärna visa när hon praktiskt arbetar med sina pärlor och i detalj, när hon t ex gör ett kronblad på en Cistros. Det blir självklart ett besök i studion redan imorgon eftermiddag!

Idag är det den mycket skön dag i solen, så vi tillbringar eftermiddagen vid Homers sida och bara njuter. Vi bjuder in Phil och Sandra på fruktsallad i solen. Phil rynkar pannan och säger ”njaa, jag är inte så förtjust i frukt, men det är Sandra”. Ok, Phil får ett glas Jeropiga istället och så sitter vi där tillsammans och bara har det gott, ända till det är dags för Homer-Zlatans fotbollsmatch. Antonio har meddelat att Portugal uteblir idag, på grund av en tid hos frisören. Nåväl, Homer-Zlatan nöjer sig med en kamp mot England och det blir en lätt vinst!

Sandra hugger in på fruktsallad

Fidel vill in i Homer för inspektion
När matchen är avslutad, sitter vi en stund och småpratar vid Homer-sidan, i de sista solstrålarna. Strax kommer våra nya grannar; två herrar från Skottland; och slår sig ner med varsin öl. De har varit ute på en långpromenad och vill berätta att de hittat en barragem, lämplig för fågelskådning, ett par kilometer utanför Castro Verde, åt Almodovar-hållet. Vi tittar på kartan och ser att vi lätt kan cykla dit för inspektion. De båda Skottarna är mycket förtjusta i Errol; den ena av dem har nämligen själv en svart labrador hemma i Skottland; så det blir mycket tjus och klappar för herr Errol. När solen försvinner ner, talar Errol om att han vill gå på sin kvällspromenad och övriga gänget passar då på att dra sig tillbaka till sina respektive bobilar, för nu blir det kyligt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar