onsdag 13 december 2017

171213 Luciadagen Onsdag Castro Verde

Eva njuter lite Luciastämning tidigt på morgonen genom att lyssna en stund på P2, som sänder Luciamorgon från Nacka musikskola. Stämningen sitter kvar en stund till, för det har åter varit en frostnatt, så marken är vit under vår palm. Men, det går fort bort, för solen kommer fram och lockar ut oss ur bobilen. Det blir en ljuvlig dag, med strålande sol och ingen vind!

Björn ägnar halva dagen åt att reparera en av våra cyklar; växlarna funkar inte och det är punktering på ett däck. Innan dagen är slut kommer cykeln att vara som ny igen!

När Eva står och hänger tvätt, lyfts alltid blicken högt mot den blåa himlen och idag blir glädjen stor, för ovanför svävar 12 stycken Vita Storkar och alldeles intill dem glider en Röd Glada fram. En ljuvlig syn, som förhöjer vardagsrutinerna!

En hemmadag med vackert väder, innebär alltid mycket grannprat. Nancy bjuder in i husvagnen för att visa oss foton på sin dotters labrador, som fyllde 11 år igår. Det var ett stort firande och vovven är jättefin, där hon sitter bland presenter och flaggor. Antonio vill absolut att Errol ska komma in i husvagnen och titta på födelsedagsbilderna! ”Men, han kommer ju inte att titta på bilderna”, säger vi. Antonio insisterar! Ok då Errol, gå in i husvagnen; såklart tittar han inte på några bilder; han startar genast att dammsuga golvet istället.

Nancy berättar att de ska åka till Antonios hemby Vila Vicosa, över helgen. Den är värd ett besök, säger hon, för där finns ett flott Marmorhotell; allting består av marmor. I omgivningarna runtom finns också mängder av marmorbrott att se på. Byn ligger inte långt från Èvora. Det kan bli ett besök där, vid tillfälle.

Det franska damlaget har åkt till Mértola på utflykt idag, men de kommer lagom hem till vår matchstart klockan fyra! Spelreglerna dikteras, precis som igår, av den lilla Jack Rusell-tiken. Homer-Zlatan är gentleman och släpper ifrån sig bollen till henne och hon försöker genast att ta död på bollen genom att ruska den hårt! Alla kämpar hårt för att vinna varje boll och när Homer-Zlatan vid flera tillfällen, talar om att matchen är slut, säger den tuffa Jack Rusell-tiken bara ”no” och kör vidare i fullt ös! Slutligen är även det franska damlaget ”over and out” och alla enas om att matchen är färdigspelad. Det är dock oklart vem som vann?!


Ikväll är det dags för Filmstudion och det blir en utmaning, för det är en fransk film som visas med portugisisk text; ”En kvinnas liv” i regi av Stephané Brizé. Vi hoppas den ska fånga oss och hålla oss vakna!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar