fredag 15 december 2017

171215 Fredag Castro Verde

Det förefaller bli likadant väder idag som igår; regnskurar och molnigt. Så det gäller att parera skurarna, när Errol ska ut.

Både cykelturen till Intermarché och Errols förmiddagspromenad klarade vi  dock av, helt torrskodda. Regnskurarna tilltar faktiskt under eftermiddagen, så vi blir mestadels kvar inne i Homer. Sandra knackar plötsligt på dörren och kommer med en nybakad kaka; ljuvligt god med smak av knäck och lite citron! Underbara Sandra!


Det blir faktiskt uppehåll i regnskurandet lagom till vår match-tid. När vi samlar laget kommer en husbil inglidandes på campismon och det är ju holländske Rob med hustru och vår fotbollsdam (Jack Rusell) från förra året, som anländer! Nu blir det välkomnande pussar och kramar; vårt ”cosy corner” från förra året är nu komplett!

Fotbollsmatchen blir stentuff idag, eftersom det franska damlaget har vilat upp sig under gårdagen; de är nu på topp! Trots detta kan vi dock konstatera att Homer-Zlatan gör bra mycket snabbare rusher än fransyskorna och han tar därför hem segern i dagens match.

Nu blir det bara en kort vila innan det bär av till öppnandet av årets Julmarknad, kl 18. Vi skyndar oss till Bombeiros paviljong, för att vara i tid när Alentejo-kvinnorna ska sjunga traditionella julsånger, kl 18. Vi är punktligt där, men glömmer bort att det är portugisisk tid som gäller, så kvinnorna börjar sjunga en halvtimme senare! Vi hinner prata en stund med Carla och beundra hennes smycken. Vi lyssnar på sångerna, som vi tycker låter mer melodiösa i år, jämfört med förra året. Kanske är det för att vi känner igen sångerna nu? Kvinnorna ser så gamla ut, men de har fantastiskt starka röster ännu. Tyvärr slocknar ljuset helt i lokalen, mitt under sången och innan det har åtgärdats igen, är programmet nästan över. En händig person försöker dock belysa sånggruppen med sin ficklampa i mobilen!


Sedan skyndar vi hem till Errol och Homer igen, för att fixa lite mat och kissa Errol, innan det bär av till Basilikan för att lyssna på julkonserten, som börjar kl 21, men det blir nog en midnattskonsert; vi är ju i Portugal!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar