måndag 11 december 2017

171211 Måndag Castro Verde

Jodå, stormen Anna busar med oss hela natten! Det blåser stormvindar och skyfallen sveper in över oss. Homer står pall, men det känns nästan som om vi skulle tippa åt sidan emellanåt och det är som att försöka sova i sjögång. Ovädret bedarrar framåt morgonkvisten och framåt halv åtta-tiden kikar vi försiktigt ut, för att se om någon förödelse har uppstått under natten.

Vi har klarat oss felfritt! Stackars holländske Jacob är förtvivlad; han hade inte tagit ner sitt förtält till husvagnen så detta förintades under natten och stagen var helt brutna, visar han oss. Ett träd invid Telémacos husbil har fallit omkull, men de har klarat sig utan skada. En gatlykta ligger avbruten nära vår Homer. Vi ser att våra finska grannar tömmer ur sitt garage på alla föremål och hänger upp en stor matta på tork; så där har det nog regnat in! Nåväl, i det stora hela, har vi alla klarat oss bra utan några personskador! Ja, stormen Anna, är dagens stora samtalsämne!

Eva och Errol bedömer att vädret ser ut att lova uppehåll och därmed tillåta en promenad ut till barragemen. Sagt och gjort, vi vandrar iväg ut över fälten och kommer även fram till barragemen för en kort stunds höjning av handkikaren. Där står en Vit Stork tillsammans med 5 st Skedstorkar, många Storskarvar finns där, massor av Gräsänder, alla våra Vadare går på strandkanten och ovanför oss cirklar 5 st Ormvråkar tillsammans med en Röd Glada. Ja, skådningen sker på rekordfart, för hastigt närmar sig en svart front ifrån väster! Här gäller det att vända om och snabbt som sjutton ta oss hemåt; ja det är lika bra att vi springer Errol! Det blir en riktig kapplöpning mellan Eva, Errol och regnfronten, som slutar oavgjort! Precis när vi flåsande och svettiga är framme vid Homer-dörren börjar det regna! Björn är nöjd över sitt beslut att stanna hemma och läsa en bra bok!


Phil, Sandra och Fidel åker till Beja idag för att shoppa. De kommer hem vid 16-tiden och omedelbart kommer de för att fråga om vi ska spela en fotbollsmatch. Självklart! Sandra hämtar Antonio, som genast avbryter ett parti kortspel med Nancy och kommer för att spela. Som vanligt är tempot högt och vi tjoar och skrattar gott tillsammans.

Imorgon hoppas vi på solsäkert väder, för nu vill vi göra en utflykt igen!

2 kommentarer:

  1. Hej på er i Castro Verde.
    Nu måste vi ju bara skriva en kommentar igen. Ni skall (bör) nog vara glada att ni är just där ni är. Här har det ärligt talat bara gått att var ute med glädje ca 3st dagar sedan förra kommentaren. Ja ute går det ju att vara men tyvärr inte med någon större njutning. Nu sista dagarna har vintern kommit med ca 1dm snö, och grå himmel. Men snön lyser ju upp lite iallafall. Det är så roligt att titta in lite på eran blogg då och då för att se hur ni har det. Tur att ni inte fick en massa träd och lykt-stolpar på er eller bo-bilen. PS: Här kan ni se vår bil...den rullar än. (”Loke och hunden Ketty”). Hon hunden alltså ligger på den svarta dynlådan. [http://lennart lennartstankar.blogspot.se/2017/05/inkorning_26.html]. DS: Bilderna är från Tyllsnäs Camping i Borlänge. KABE- Klubben hade årsmöte. Bloggen är ”Lennarts tankar” för övrigt befinner dom sig just nu i Portugal. Mvh.Maj, Jan och Loke.

    SvaraRadera
  2. Hej igen! Kul att höra från er! Ja vi har förstått att vintern har kommit till Sverige och verkar stanna ett tag. Fast det är ju mysigt med snö i juletid! Om den bara ligger kvar! Tack för länk till "Lennarts tankar", alltid kul med andras Portugalberättelser! Er Loke ser ju kanonfin ut och så även Ketty! Mvh Eva Björn och Errol!

    SvaraRadera