torsdag 7 december 2017

171207 Torsdag Castro Verde

Björn startar dagen med en fin fågelskådning, under Errols morgonpromenad! Han bjuds på lilla flocken med Helena-astrilder, Tornfalk och Iberisk Varfågel; en bra start på en torsdag.

Efter avslutad frukost susar Eva iväg på cykeln, ner till damfrissan för att klippa håret. Hårtvätt och klippning går med racerfart och effektivitet, så redan efter en halvtimme är Eva tillbaka igen vid bobilen. Fint, för vi ska ta en cykeltur, ut över Castro Verdes fält, för att leta rätt på en liten, vattenfylld bergtäkt, som killarna från Skottland tipsade oss om.

Errol får vara hemma i Homer; det blir alldeles för varmt för honom att följa med. Vi tar sikte på Intermarché, nedanför marknadsplatsen, korsar vägen N2 och hittar en liten, smal väg att börja vår färd på.


Vi känner oss tämligen osäkra på om detta är rätt, för ”vägen” blir smalare och övergår alltmer till ”traktorväg” utmed fälten. Den är på gränsen till cyklingsbar, men vi fortsätter ihärdigt och minsann; vi kommer slutligen fram till den lilla, vattenfyllda bergtäkten!
Nöjda närmar vi oss och påbörjar vår skådning. Ja, det är väl inte så värst mycket fågel där, men vi får i alla fall syn på en Kungsfiskare, som sitter på en sten. Den är tämligen orädd, men byter plats emellanåt och visar då upp alla sina vackra färger i solljuset. Vi ser också tre stycken Tornfalkar, som småbråkar med varandra, i luften, ovanför våra huvuden. Vi stannar ändå vid bergtäkten länge och njuter av det underbara vädret och omgivningarna. När vi reser oss och börjar gå tillbaka mot våra cyklar, kommer Kungsfiskaren och flyger precis förbi våra näsor, som en underbar neonblå pil; vilken fin avslutning!


När vi åter är hemma igen och precis har senlunchat klart, kommer holländske Jacob med sitt stora fotoalbum i högsta hugg. Han slår sig ner, går nogsamt igenom varje foto och kompletterar med en historia därtill. Vi har förevisats fotoalbumet vid flera tillfällen tidigare, men vi tittar och lyssnar självklart artigt. Efter en stund dyker Sandra och Phil upp och de är ju faktiskt nya intressenter!
Fotoförevisningen avslutas med att Antonio kommer ropandes ”Men, ska vi inte spela någon fotboll idag?”. Det ska vi självklart göra, så att dagen får sitt sedvanliga slut!

På kvällen, när Eva går från avslutad dusch, tillbaka till Homer, kommer Tornugglan susande, som ett vitt spöke, på låg höjd rakt över vår bobil! Det är väl en värdig avslutning på en ljuvlig dag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar