söndag 3 december 2017

171203 Söndag Första Advent Castro Verde

Lite adventstämning är det ju onekligen utanför fönstret på morgonen, när vi tittar ut och ser den frostvita marken! Vi ser också att den spanska armadan lämnar campismon och livet här återtar därmed sitt lugn.

Vi inväntar solvärmen och beslutar oss för att ta med Errol på en promenad över fälten, ut till barragemen, för lite fågelskådning. När vi passerar den lilla dammen, nedanför campismon, får vi njuta av flocken med Helena-astrilder, så där stannar vi till en stund. Errol kan gå lös nästan hela promenaden, så han strosar omkring på fälten, en bit ifrån oss och undersöker sin värld. Fälten är fortfarande bruna, runt barragemen, till skillnad från förra året. När vi läser i förra årets blogg, från dagens datum, ser vi att fält och kullar var påskgröna samt fyllda av påskgula blommor. Vi förstår att det beror på att det regnade mycket mer förra hösten, vilket är avgörande för växtligheten förstås. Idag räknar vi in 27 fågelarter, men inget som direkt sticker ut; hägrar, rovfåglar, vadare och småfåglar förstås.


Idag plockar Antonio bär från Smultronträd och kokar marmelad. Naturligtvis vi få ett smakprov med hem och marmeladen smakar jättegott; lite kornig och inte så söt.

Bär från Smultronträd
Naturligtvis spelar vi en fotbollsmatch även idag. Homer-Zlatan gör precis som igår och visar när matchen är slut, genom att ta med en boll och lägga sig ner i skuggan. Efter avslutad match går laget hem och tar en ”vin-chat” vid Homers sida. Vi passar på att fira Fidels ett-åriga adoptionsdag. Vi läste nämligen i förra årets blogg att han idag, för första gången, bjöds in i Phil och Sandras husbil och därmed blev adopterad. Det skålar vi för!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar