lördag 23 december 2017

171223 Lördag Dan-före-doppare-dan Castro Verde

Idag går vi i samlad tropp, 17 personer från campismon, till en liten taverna (”hål i väggen”), för att äta gemensam middag. Portugisiske Antonio har arrangerat hela tillställningen. Vi sitter runt ett långbord i ett litet rum, utan fönster men med lysrör i taket; det är rätt kallt därinne så jackorna sitter på. Vi serveras genast kannor med vin, bröd och oliver; därav höjs kroppstemperatur och värmen i rummet ganska snart! På menyn står sedan grillad kyckling, fyra olika sorters potatis (kokt i olja, chips, pommes frites och kokt sötpotatis), grönsallad och fårhuvud. Det är dock ingen större åtgång på fårhuvud! Nästan alla av oss smakar dock! Sedan serveras kaffe, kaka och Moonshine (restprodukt efter vintillverkning). Kalaset kostar bara en hundralapp per man! Mätta och glada lämnar vi tavernan, några timmar senare.


Det kanske är bäst att  först borsta tänderna på fåret?
En del av gänget är så glada att de drar vidare på ytterligare taverna-rundor. Björn och Eva väljer istället att gå vidare till en konstutställning; ”Edgar Allan Poe” under temat ”Horror and fear”. Utställningen är installerad i ett gammalt, genuint, portugisiskt hus, i flera våningar. Miljön är verkligen perfekt för temat. Det är 10 st personer som ställer ut och de använder allihop olika sätt för att illustrera Edgar Allan Poe´s verk; foto, dockor, video, ljud m m. Vår vän Carla medverkar med kombinationen foto/pärlarbete. Utställningen är väl värd att besöka!

"Horror and fear"
Det är redan sen eftermiddag när vi kommer tillbaka hem till Homer och Errol. Idag är fotbollsmatchen inställd, eftersom den största delen av laget befinner sig på ”krog-runda”. Errol och Eva går istället en extra lång promenad.

Kvällen kommer att avslutas med en Julkonsert i Basilikan, med start klockan 21:30. Den berättelsen får anstå till morgondagen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar