torsdag 30 november 2017

171130 Torsdag Castro Verde

Igårkväll kom vi iväg till Filmstudion precis i rätt tid och filmen började faktiskt strax efter 21:30. Filmen var mycket vackert filmad i dova färger med många vackra scener.  ”Lady Macbeth” var en riktigt grym lady, som inte drog sig för att ta död på nära och kära, för att rädda sitt eget skinn! Vi hade då rakt inga problem att hålla oss vakna!

Det var ruggigt kallt inatt, bara 4 grader, så värmefläkten fick rulla och gå hela natten. Så fort solen kommer fram, blir det varmt och skönt igen. Dock har vi kalla, nordanvindar idag, men den vinden skyddar oss Homer ifrån. Vid Homers läsida kan vi njutningsfullt sitta i kortbyxor och t-shirt. Det är konstigt att det är som två årstider samtidigt här i Portugal; nu är det vinter och trädens löv faller av samtidigt som regnandet i förrgår, gör att det nu börjar lysa påskgrönt på marken under träden och vid vägkanterna.


Homers läsida lockar även till sig holländske Jacob. Han tillbringar nästan halva dagen hos oss i samtal och så gillar han ju att snacka med Errol förstås. Han berättar för Errol (dock på engelska), att han ska köpa färskt bröd på lördag, så då kommer han och bjuder Errol på brödkanter. Errol ser ut som han förstår och viftar glatt på svansen.

Idag sker en incident, som sedan blir dagens stora samtalsämne! En portugisisk husbil, med ett äldre par, kommer inrullandes på campismon. När mannen sedan backar husbilen in på sin plats, bär det sig inte bättre än att han backar rakt på en vattenpost. Vattenposten går av mitt på och vattnet bara sprutar, med kraft rakt upp i luften, som en fontän! Lätt förvirring råder, för personalen på campismon vet inte var de ska stänga av vattenfontänen. Slutligen kommer det sammanlagt tre bilar från kommunen och får stopp på vattenshowen. Vår vän Antonio är mycket upphetsad över händelsen och utropar; ”mannen är alldeles för gammal för att köra bil” (vilket kanske är sant?).

Vattenfontänen
När Antonio lugnat ner sig, samlar han ihop vårt fotbollslag för en match. Numera vill han vara den som tar Errol i kopplet för att leda oss ut till vår matchplan. Det går bra, även om Nicole i receptionen kommer utspringandes och ropar ”ser du inte att hunden kommer att dra omkull dej”! Ja, Homer-Zlatan är ivrig att komma igång med spelet! Vi skrattar alla så gott under matchens gång; Antonio påminner starkt om Charlie Chaplin, när han ska dribbla bort bollen från Homer-Zlatan, vilket är en omöjlighet!

Fidel kommer, som vanligt, hem till oss på flera dagliga besök. Precis som förra året, har han tagit Errols vattenskål i besittning och vill numera endast dricka ur den!Snart nog börjar luften bli sval när solen, framåt halv fem-tiden börjar dala. Vi drar oss in i Homer för att planera våra Tapasrätter, som vi ska dela med Phil och Sandra imorgon eftermiddag, vid Homers läsida.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar