onsdag 15 november 2017

171115 Onsdag Castro Verde

Det är svårt att tro att det är sant; när vi tittar på väderleksrapporten visar den bara stora solar hela veckan ut! Härligt!

Idag träffar vi Telémaco redan på förmiddagen! ”Är du ledig idag”? undrar vi. ”Nja”, svarar han, ”vi lärare strejkar idag och det har vi gjort den här dagen i 9 år nu, för att få högre lön”. Ja, det gäller att hålla ut! Björn har frågat Telémaco om det finns någon bilverkstad här som kan byta olja och filter på vår Homer och nu förklarar Telémaco var verkstaden finns. Ok, vi tar genast en promenad genom sta´n för att leta rätt på verkstaden!

Det blir en bra kombination med Errolpromenad, inköp av oliver, verkstadsrekognonsering och som avslut en liten fika på vårt favoritcafé. Vi hittar verkstaden och Björn får besked om att Homer är välkommen redan imorgon på den tid som passar oss bäst! Det är lite skillnad mot Sverige; där vi är vana att få vänta i minst 1 månad för att få en tid!

Här innanför har vi bilverksta´n
Mycket nöjda går vi vidare och Björn slinker in på den lilla matvarubutiken, mitt i sta´n och köper ett halvt kilo, allra godaste oliver, för 10 kr! Nu blir det skönt att vila benen en stund på lilla caféet och Errol får sjunka ihop en stund i skuggan.

Så här kan man också parkera, utanför matbutiken, om man inte har någon bil!

Vårt favoritcafé
Promenaden har tagit flera timmar, så det är i stort sett dags för eftermiddagslunch, när vi kommer hem. Errol vill helst ligga inne i svala Homer och sova en god stund. Vi har också upptäckt att han faktiskt har en Furunkel även på vänster tass, så Eva är inte särskilt populär längre, när behandlingarna ökar på till att omfatta båda framtassarna. Nej, nu går det åt lite torkad anka, i små bitar, för att upprätta en arbetsallians!

På eftermiddagen får vi nya grannar; ett par engelsmän, med en liten vovve, vid namn Max. Max är 4 år och precis som Errol okastrerad. Nåväl, lilla Max och Errol bestämmer sig för att vara goda grannar och inte ställa till något bråk, vilket vi är mycket tacksamma för! De förefaller ha störst bekymmer om vem som ska kissa sist på Platan-trädet, som står mellan bobilarna!

Engelsmannen Max
Ikväll är det dags för vår första Filmstudio här i Castro Verde. Filmen börjar som vanligt 21:30, vilket betyder att den troligen startar först framåt kl 22 och filmen är nästan 2 timmar lång, så det blir nattmangling! Filmen heter ”Goodbye Europe” och en recension kommer imorgon!

2 kommentarer: