lördag 4 november 2017

171104 Lördag Castro Verde

Åh nej; dagen börjar med att stackars Errol kräks tidigt på morgonen, igen! Björn får åter rusa upp och ta ut en Homer-matta för avspolning. Så det blir en tidig morgon idag. Nåja, herrarna återkommer sedemera, efter en morgonpromenad, båda sugna på frukost!

På förmiddagen tar vi en promenad ner på sta´n, för några mindre inköp och för att fylla på vårt olivförråd. Vi passar också på att gå förbi en trädgård, som vi minns hade ett så fantastisk vackert Persikoträd förra hösten. Minsann, trädet är lika överfyllt med fina persikor i år igen!


Under vår promenad dyker det snart nog upp en Vorsteh-hane, som först vaktar sitt bostadsrevir, men som sedan bara hänger på under vår promenad. Det blir ju lite jobbigt, tycker Errol, med en hanhund som antingen ska nosa bak i rumpan eller vill slinka förbi och kontakta framifrån! Sent omsider får Vorsteh-farbrorn kraftfullt schasas iväg hemåt! Skönt, sa Errol!

Ingen ovanlig syn, under våra Errolpromenader!
Oliver inköps och en regnskur infinner sig plötsligt, vilket gör att vi får söka skydd en stund under närliggande tak. Solen kommer sedan fram igen och vi kan ta en kopp kaffe på vårt favoritcafé. När vi sitter där, kommer Chris och John förbi. De stannar för småprat en stund, på väg mot att äta lunch på någon liten bar i sta´n.

Fikastund i solen
Väl hemma på Campismon igen, varierar vi med att njuta stundvis ute i solen, för att sedan snabbt rusa in i Homer igen, när de mörka molnen anfaller. Det blåser rejält, så solen behöver vara framme, för att locka ut oss. Det är lugnt och stilla på bostället idag. De flesta verkar vara ute på sta´n eller stannat inne i sina bobilar.

Dagen avslutas på sedvanligt sätt, med Errolpromenad, korsordslösning och matlagning, med ett gott rött Pias-vin därtill!

1 kommentar:

  1. Har en fråga angående lösa hundar i Portugal. Är det en jobbig sak eller går de sin väg om ni säger till dem? Vi har tre stora hundar och funderar på att kanske åka någon vinter ner till Portugal, när vi installerat oss i huset i Frankrike.

    SvaraRadera