fredag 3 november 2017

171103 Fredag Castro Verde

Idag ramlar det faktiskt in fler husbilar på Campismon, och även en och annan husvagn. Ja, minsann det börjar fyllas på!

Ett svenskt par kommer med husvagn och vi språkar en stund förstås. De är på väg mot Algarve-kusten, men stannar väl här några dagar. De tipsar oss om en campismo vid Ortiga, alldeles intill Rio Tejo. Detta ligger norrut, ungefär i jämnhöjd med Peniche. Det verkar ligga naturskönt, men inte i anslutning till någon tätort. Det kan vara intressant för oss att besöka, längre fram.

Björn har nu identifierat trädet med de vackra frukterna, som vi träffade på när vi gick hem från marknaden 1 november. Det är ett Australiensiskt Kurrajong-träd, (vetenskapligt namn Brachychiton), med frökapslar som liknar båtar, innehållande 11 st ”passagerare”  (fröerna).

"Båten med sina 11 passagerare"
Det stora samtalsämnet på vår Campismo just nu, är hundar som skäller på nätterna. De flesta grannar runtomkring oss kan inte sova på nätterna, på grund av detta. Det funderas över hur man ska kunna få stopp på detta osv. Vi tre, sover dock som stockar, i Homers trygga famn och låter oss inte störas av att hundar skäller!

Vid samspråk med grannar Chris och John, berättar de att John varit hos fotvårdsspecialist, här i Castro Verde. Hör och häpna; denna fullvärdiga behandling av fotvårdsspecialist kostade 5 euro! John ville betala mer, men det var helt omöjligt för honom! Det är ju skamligt billigt!

Portugisiske Antonio lagar mat utomhus idag; han gör en kycklinggryta med lök och koriander i. ”Ta med en tallrik och kom över på en smakbit”, ropar Antonio. Vi låter oss inte vänta; det smakar ljuvligt gott! Han är en duktig kock, den gode Antonio!

Strax därefter är det dags för en fotbollsmatch med Homer-Zlatan som självklar stjärna och idag möter han Portugal minsann! Matchen är tuff, men Portugal förefaller lite otränad och ligger inte på topp! Portugal missar många bollar och Homer-Zlatan kan lätt dribbla bort bollarna. Ja, Portugal är nära att brutalt falla omkull, i sin iver att få tag på bollen! Med kraftigt flås och lång tunga tar Homer-Zlatan lätt hem vinsten!

Efter kvällspromenad, korsordslösning och matlagning, återkommer gårdagens regnskurar, men nu behöver vi ju inte gå ut mer idag!

Kvarnen i Castro Verde


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar