söndag 12 november 2017

171112 Söndag Castro Verde

Förmiddagen går av stapeln med en internationell fotbollsmatch; Holland-Portugal-Sverige! Holland gör bra ifrån sig idag, trots att spelaren är utrustad i filttofflor och gör två handräddningar! Portugal ligger i hårt, som vanligt; men Homer-Zlatan lägger sig till slut, efter många, långa bollar i skuggan och meddelar att han tagit hem vinsten och matchen är därmed slut!

Nu vill Errol gärna lägga sig inne i Homer, för att sova en god stund, så Björn och Eva cyklar iväg ut till vår barragem för lite fågelskådning. Idag möts vi av en stor, mäktig Grågam, som utan ett enda vingslag glider över våra huvuden, förbi barragemen för att sedan försvinna långt bort i fjärran! Det är en imponerande syn! Sköldpaddorna har idag krupit långt upp på några klippor, för att njuta av solen och värmen. Tofsviporna flyger hundratals omkring i olika formationer; ibland som täta mörka moln, för att sedan vända upp och dala neråt som ett enda stort silverregn! Underbart! Vi räknar lätt in 27 fågelarter idag och trampar sedan nöjda hem till väntande Errol.


Resten av dagen tillbringas under markisen, där vi bara njuter av eftermiddagssolen och värmen. Imorgon tänker vi göra en utflykt, ner till Algarve-kusten, för lite miljö-ombyte!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar