söndag 5 november 2017

171105 Söndag Castro Verde

Nu är nätterna svala och så även morgnarna, innan solen hinner värma upp oss. Så värmefläkten får jobba en stund innan frukostdags. Idag blir det en underbar sommardag med strålande sol och se här vad vädergudarna utlovar denna vecka! Kan inte bli mycket bättre!


Fotbollsturneringen är i full gång och idag står det returmatch mot Portugal på schemat. Portugal förefaller lite mer vältränad nu och gör inte fullt lika många missar, som vid förra matchen. Men, ingen slår Homer-Zlatan; han stoppar bollarna och dribblar sedan iväg dem med baktassarna! Holland sitter fortfarande på bänken!


Idag cyklar vi ut för en barragem-skådning igen och som vanligt får Errol vara hemma. Vi får lätt ihop 25 arter på en kort stund, men endast en ny art – en Enkelbeckasin spatserar stolt, omkring i vattenkanten till beskådning.

Lite grönska kommer runt barragem-kanterna, efter regnet
Vi är snart hemma igen och slår oss ner för eftermiddagslunch ute i solen. Antonio kommer förbi och ger oss några ”Reader´s digest” (som han prenumererar på). Vi blir lite nostalgiska och minns själva att vi läst ”Det bästa”, i ungdomens da´r!

"Det bästa"
John och Chris berättar att de flyttar imorgon. Nu när vädret verkar stabilt och soligt, längtar de till västkusten. De åker vidare till Porto Covo, som ligger inom Sines-distriktet. De återkommer säkerligen senare till Castro Verde.

På kvällen kommer Telémaco och Carla tillbaka. De har varit bortresta över helgen, för att kunna jobba ifred. Det är inte lätt att koncentrera sig på jobb och samtidigt leva så nära sina grannar, som bara vill prata hela tiden. Eva fick faktiskt lite dåligt samvete!

När solen börjar gå ner tar Errol och Eva kvällspromenaden. Nu blir Errol pigg som en lärka, går med raska steg och vill gärna göra sina konster (snurra runt, backa, räcka fram höger och sedan vänster tass osv). Det är så skönt när han blir sval, pigg och sitt vanliga ”jag” igen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar