måndag 6 november 2017

171106 Måndag Castro Verde – Quarteira – Castro Verde

Nu har vi varit stilla i Castro Verde drygt en vecka, så idag bestämmer vi oss för att göra en utflykt. Det är klarblå himmel, med strålande sol, så en utflykt till ett naturreservat verkar ju bra.

Dock börjar dagen med ett smärre vattenläckage, från handfatet i vårt lilla badrum. Vid närmare besiktning visar det sig att vattenlåset är sprucket och behöver bytas! Med tanke på detta och att Homer även behöver ett nytt positionsljus (efter den smärre olyckan i Tyskland), så vore det inte helt fel med ett besök på Camper Service i Quarteira; Algarve.

Vi tittar ut ett lämpligt utflyktsmål, som går att kombinera med besök på Camper Service; nämligen Fonte Benémola, ca 5 km norr om Loulé; Algarve. Där finns alltid vatten, även på sommaren, eftersom Fonte Benémola försörjs från flera naturliga källor. Flora och fauna lär vara unikt med ett rikt fågelliv. Fonte Benémola ligger inte heller så långt från Quateira, där Camper Service finns.

Vi åker den smala, vindlande vägen, genom Almodovar och över bergen, ner mot Algarve. Mängder med Rödhönor flyger upp utmed vår färdväg och rusar sedan irrande iväg in bland buskar. Efter drygt två timmars tröttsamt bilkörande, hittar vi fram till Fonte Benémola. Vägen är mycket smal och parkeringen vid naturreservatet är så liten att vi missar den och kör förbi. Det känns väldigt smått för en Homer! Nej, vi orkar inte leta efter en plats att vända på; vi kör istället vidare mot nästa mål; Camper Service i Quarteira!

På väg över bergen mot Algarve
Vi passerar Loulé och tänker passa på att handla på Lidl där, men GPS:en lurar in oss på omöjliga, mycket smala gator, där Homer inte ryms! Vi får backa ut och skippar nu GPS:ens goda råd. Vi siktar istället direkt på Camper Service och handlar lite senare.

När vi kommer fram till Camper Service är det lunchstängt, så vi tar Errol med oss och går till närmaste café för att själva få oss något i magarna. Två stora kaffe, två bröd med ost, två fikabröd = 45 kr! Fantastiskt billigt och fantastiskt gott!


Åh, så bra; på Camper Service finns både vattenlås och positionsljus till Homer! Mycket nöjda far vi vidare för att handla mat och sedan tar vi, den mycket snabbare I2-vägen hem till Castro Verde. Nu när vi ändå är i Algarve, passar vi också på att köpa apelsiner. Vi stannar, utmed vägen, hos en gammal man och köper 5 kg apelsiner för 30 kr.

Vi är hemma i Castro Verde igen vid 17-tiden och nu smakar det gott med mat och en kvällspromenad, säger Errol!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar