måndag 13 november 2017

171113 Måndag Castro Verde – Quelfes – Olhao – Castro Verde

Startar mot Algarve-kusten tidigt på förmiddagen i grått och disigt väder, men snart nog försvinner de gråa skyarna, himlen blir lika klarblå som igår och solen strålar för fullt! Efter en stunds körande, inträffar plötsligt en trafikolycka framför oss och det ser riktigt ruggigt ut! En liten lastbil krockar med en personbil och båda bilarnas fronter blir helmosade, men till vår stora förvåning kliver båda förarna ur bilarna, helt oskadda! Fantastiskt! Efter stunds stillastående slussas vi åt sidan och kan åka vidare.

Vi tänkte ju kombinera dagen med nytta och nöje. Först ska vi fylla på gas och sedan njuta en stunds strandliv, så är planen! Orten där vi fyller på gas, har vi besökt flera gånger förut, men nu kommer vi inte riktigt ihåg vad orten heter eller var den ligger. Vi blir osäkra och stannar en stund för att låta Google hjälpa oss att hitta orten och söka fram rätt koordinater. Vi hamnar i ett virrvarr av koordinater och under en lång stund är det svårt att få ordning på vart vi ska åka. Till slut lyckas vi ändå söka fram orten och det är till Quelfes, utanför Olhao vi sätter målet.

GPS:en styr oss mot Loulé och med hjärtat i halsgropen följer vi färdinstruktionerna, vidare genom det lilla samhället Estoi och sedan ut på en mindre landsväg, som blir ännu smalare och mera börjar likna en ”cykelväg”! Glas och porslin yr omkring i skåpen; bara vi inte möter någon bil nu! Men, nej då, det hela sluta lyckligt och vi kommer till slut fram till rätt ställe för gaspåfyllnad i Quelfes! Skönt, uppdraget är avslutat!

Dock har också större delen av dagen gått åt till detta uppdrag, men nu måste vi hitta ner till havet och låta Errol få rasta sig en stund. Vi åker mot Olhao och naturreservatet Ria Formosa. Nåja, det blir ju inte precis något strandliv att njuta av, men en promenad vid hamnen och en liten stund vid havet fick ändå kompensera oss tre, lite varma och trötta ”utflyktsresenärer”!Nu ska vi också passa på att handla på Aldi, innan vi åker hem till Castro Verde. Sagt och gjort; det hinner bli kväll innan vi landar på vår boplats igen. Skönt att va hemma!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar