onsdag 8 november 2017

171108 Onsdag Castro Verde

Ännu en sommardag med strålande sol och god värme! Morgonrutinerna startas upp och att hämta nytt vatten till Errol kan t o m ta en halvtimme! Det är lätt att förlora sig i grannsamtal med holländske Jacob om matlagning och ingredienser, vad Courget heter på svenska osv.

Idag får det allt bli en barragemskådning igen! Vi tar handkikare samt tub och cyklar iväg. Idag njuter vi av några Skedstorkar, som är på plats. Enkelbeckasinen är kvar och några Större Strandpipare ilar omkring på stranden. Vi ser flera stora Sköldpaddor som har krupit upp på några stenar i barragemen. När vi nöjda cyklar hem igen får vi syn på 6 st Vita Storkar, som cirklar i uppåtvindarna över oss. Vi stannar och njuter en stund!

När vi kommer hem träffar vi Carla och Telémaco, som är hemkomna för lunch. Vi pratar om vår gemensamma fredagslunch och inser att vi har missförstått budskapet lite grann. Det är inte Carla som ska tillaga Hajsoppan; vi ska ses på en liten Taverna i närheten av Basilikan för att avnjuta Alentejo-lunchen och få tid för en pratstund. Vi busar lite med Carlas och Telémacos kissar, för att sedan gå hem för vår eftermiddagslunch.

Laura

Beatrice
Idag får Errol nöja sig med ett par svenska träningsmatcher och de blir tämligen korta, för det är varmt i solen!

Efter träningsmatcherna!
När Errol och Björn går ut på sista kvällskissen får de njuta av Tornugglans seglats över Campismon! Det är inte någon dålig avslutning av dagen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar