tisdag 14 november 2017

171114 Tisdag Castro Verde

Så fort vi kommer utanför Homer idag, möts vi av glada tillrop och gratulationer! Javisst, Sverige har kvalificerat sig till VM i fotboll i Ryssland 2018! ”Nästa år kommer ni väl inte tillbaka hit? Då åker ni väl till Ryssland”?, ropar alla fotbollstokarna glatt. Ja, ja vi vinkar glatt tillbaka och mottar självklart gratulationerna.

Antonio tillagar lunchen utomhus, som vanligt, och idag blir det en väldoftande kycklingsoppa! Som brukligt får vi ett smakprov och soppan är ljuvlig, med smak av koriander, paprika och lök!När Eva och Errol  senare, går sin lunch-promenad, får vi njuta av en Grågam, som svävar över våra huvuden. Inte ett enda vingslag används, när den seglar där, bred som en lagårdsdörr, för att så småningom glida iväg bort i fjärran!

Grågamen lockar genast till mer fågelskådande! Vi tar omedelbart en cykeltur ut till barragemen, för att se vad som bjuds idag?! Idag bjuds det på oupphörliga uppvisningar av Kungsfiskare (hane). Han ilar ideligen fram och tillbaka över vår barragem, för att emellanåt stanna upp över vattenytan och sedan dyka ner, som en Kolibri och fånga en mumsbit! Åh, vad vi njuter av hans show! Vi blir självklart också glada över några Skedstorkar som plötsligt landar på strandkanten och börjar skovla sig framåt i barragemen. På kort tid räknar vi in 31 skådade arter, men sen börjar knorrandet i magen dra oss hemåt igen!


Vi har noterat att Errol några dagar, ivrigt har slickat sig på höger framtass. Eva har undersökt tassen, vid flera tillfällen utan att upptäcka något särskilt. Men, idag, efter hans ivriga slickande, ser Eva att han faktiskt har en Furunkel mellan tårna på höger framtass! Behandling påbörjas med Alsolsprit och Fusidinsalva, som vi turligt nog har med oss. Hoppas det hjälper! Tyvärr får Sveriges träningsmatcher i fotboll läggas på is ett tag framöver, till Portugals stora besvikelse!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar