onsdag 29 november 2017

171129 Onsdag Castro Verde

Ojojoj, vilka regnskurar vi hade igårkväll och under natten! Det smattrade och hamrade som attan på Homer-taket. Morgonen startar grå och kall, men övergår snart nog i strålande, varm sol!
Phil berättar att det regnat in, genom ventilationen vid deras taklucka, så de fick in en hel del vatten och därmed lite extra arbete på morgonen. Så de är verkligen glada att solen skiner idag!

På förmiddagen går vi för att hälsa på i Carlas nya studio. Hon har flyttat till ett större och ljusare rum, som passar bra för hennes arbete med pärlor och fotografering. Hon ska delta i en utställning, nu i december i Castro Verde, där temat är författaren Edgar Allan Poe. Carla har gjort fototavlor, där varje foto representerar olika verk av författaren. På varje tavla finns också en detalj, som består av hennes fantastiska pärlarbete. Tavlorna är sååå fina! Den utställningen kommer vi inte att missa!

Carla visar sina underbara halsband för Sandra

Edgar Allan Poe-tavlorna
På eftermiddagen sitter vi ute i solen och njuter sen-lunch. Sedan kräver Homer-Zlatan en fotbollsmatch. Idag blir det en match i mindre format. England är inte hemma, så det får räcka med Portugal som motståndare. Nåväl Homer-Zlatan blir slutkörd ändå!

Idag fyller Nancy år och bjuder hem oss på de mest underbara, portugisiska tårtor, som serveras med rött vin därtill. Tårtbitarna smälter i munnen, mums! Errol och Fidel får också eget födelsedagsfika! Errol får en påse med hundgodis och Fidel får en extra fin kattmatsförpackning. Vilket kalas!

Dagen avslutas med besök på Filmstudion och ikväll ska vi se ”Lady Macbeth”, som tur är med engelskt tal. Det är bäst vi är där till kl 21:30, den här gången; så vi inte missar filmen!

Errol på kvällspromenad i den vackra solnedgången

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar