tisdag 21 november 2017

171121 Tisdag Castro Verde

Det är fantastiskt härligt väder idag också. Vi stannar hemma och njuter av värme och sol. Vardagsrutinerna utförs efter frukost, under samspråk och umgänge med Sandra, Phil och Fidel. Idag har Fidel bestämt sig för att han absolut måste in i Homer för att se om han känner sig. Han smyger igenom varje vinkel och vrå; förefaller helt nöjd och lägger sig tillrätta på en matta. Men, nu är det så att vi ska gå ner på sta´n för att köpa oliver och ta en fika, så herr Fidel åker ut igen (under protest).

Herr Fidel Castro
Dagens uppdrag tar oss ett par timmar att utföra (gånghastigheten är satt på lägsta nivån). Idag är det Eva som går in och köper alldeles nyinlagda oliver och då tillkommer alltid ett inköp av de underbart goda kakorna med innehåll av mandel och ost. De går inte att motstå! På hemvägen stannar vi på vårt favoritcafé och tar varsin liten kopp espresso. Under tiden hinner vi träffa både våra finska grannar samt strax därefter, John och Chris.


Minsann, om vi inte möter den ullige killen med pyjamaströja på sig, idag igen, när vi passerar ”vattentornsparken”. Något bråk uppstår dock inte!


Idag blir det matlagning utomhus, i skuggan av Homer, för Björn ska steka hamburgare. Doften sprider sig över campismon, så några smakprover måste delas ut till närmsta grannar förstås.


Mitt under matlagningen kommer ”campismo-chefen” och delar ut ”Regler för djurägare”. Några sådana har vi inte sett till tidigare, så vi blir lite förvånade. Aj då, Errol får inte ha en lina, längre än 2 meter, får aldrig vara lös inom området och måste uppföra sig så att han inte stör andra innevånare. Vi misstänker att någon irriterat sig på våra fotbollsmatcher, som spelas med liv och lust. Antonio kommer genast över och säger att fotbollsmatcherna ska då rakt inte bli inställda; vi går ut på gräsmattan precis utanför campismon och spelar där!

Ja, Portugal vägrar ställa in fotbollsmatcherna, så vi skrider genast till verket. Homer-Zlatan får idag åter möta både Portugal och England under hård kamp. Men, ingen slår Homer-Zlatan! Nu måste han dock få pusta ut i skuggan, innan kvällspromenaden tar vid.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar