fredag 24 november 2017

171124 Fredag Castro Verde

Idag bjuder vi med Sandra och Phil att ta en cykeltur tillsammans med oss, ut till barragemen för lite fågelskådning. Vädret är varmt och skönt, men väldigt blåsigt. Det är inte det bästa vädret för fågelskådning kanske, men de plockar fram sin handkikare och hänger med.


Vi får i alla fall se 10 stycken Skedstorkar på plats, sedvanliga vadare, dock ingen uppvisning av Kungsfiskaren idag. Vi tittar en lång stund på en Ormvråk, som hänger helt stilla i motvinden, med utspända vingar och stirrande stint ner mot marken. Vi ser dock aldrig något dykande av fågeln; den drar vidare efter en stund. När vi cyklar hemåt igen, stannar vi för att beundra ”metall-larverna”, som nu börjar vandra på den varma asfaltsvägen. Vi har inte lyckats identifiera dem vid namn ännu!


Under eftermiddagen blir det mycket grannprat av olika slag. Vi får ytterligare mer information om Marocko, både av de finska och svenska grannarna. Ja, nu har vi verkligen blivit inspirerade till att åka över till Marocko, för att se om vi också tycker att det är så fascinerande, som de beskriver. Självklart är Björn sugen på att återse några av de platser, som han vistades på i sin ungdom och Eva är nyfiken på att komma till kontinenten Afrika, med en helt annan kultur. Vi får planera vidare!

Självklart avslutas dagen med en fotbollsmatch! Klockan 16 samlas lagen inför matchstart. Portugal är som vanligt, ivrigast och rätt vad det är, flyger ena skon iväg; bollar krockar med trädstammar och ute-jymsutrustningar (det är tur att ingen tränar på utejymmet!)! Idag är Homer-Zlatan som en vägg! Han får efter detta match-slut tilläggsnamnet ”the wall”. Homer-Zlatan ”the wall” sjunker ner i skuggan för att pusta ut efter vinsten!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar