tisdag 7 november 2017

171107  Tisdag Castro Verde

Det är strålande fint sommarväder idag och det känns riktigt skönt att stanna hemma på Campismon. Björn sätter genast igång med att montera det nyinköpta positionsljuset på Homer och byter även ett trasigt bakljus. Nu är Homer så gott som ny igen!

När Eva är och handtvättar lite kläder, blir det samspråk med ett holländskt par, som har sin vovve med sig ner till tvätten. Det är inte vilken vovve, som helst, utan en vacker labradorflicka som är 1,5 år gammal. Ett energiknippe med andra ord! En stund senare presenterar vi Errol för den vackra flickan och efter en sekund är de i full lek; de jagar varandra hejdlöst ända tills tungorna nästan hänger ner till marken! Tyvärr åkte flickan vidare, redan idag, så det blev bara en kort semesterflirt, men ack så underbar!

Lantanan blommar så underbart vacker
Lite senare på förmiddagen bekantar vi oss med ett nyanlänt svenskt par och medan vi pratar upptäcker vi att hela luften ovanför oss är precis full med något som nästan ser ut som snöflingor, i stora moln! Dessa ”snöflinge-moln” snurrar i luften under någon timme, för att sedan falla ned  till marken och det visar sig vara flygmyror som svärmar. Därefter är marken nästan täckt av flygmyror resten av dagen!

Vi tar sedan en promenad ner till sta´n för att uträtta några ärenden. Eva går in på Posten för att posta några små adventskalendrar till barnbarnen. Det är alltid lika fascinerande att besöka Posten. Här arbetas det utan stress; det stämplas på blanketter till höger och vänster; det letas och dras i lådor och varje kund verkar få ett långt, trevligt samtal med postkassörskan. Det ska bli spännande att se hur lång postgången hem till Sverige blir denna gång; i våras tog det tre månader för vykort att komma fram!När Eva och Errol är på väg ut för kvällspromenaden kommer Telémaco och bjuder in till gemensam lunch på fredag. Hustru Carla ska laga till en traditionell portugisisk Hajsoppa med tillbehör! Det låter spännande och vi tackar gladeligen ja till denna inbjudan!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar