torsdag 9 november 2017

171109 Torsdag Castro Verde

Vädergudarna håller vad de lovar; strålande sol från en klarblå himmel. Det är härligt! Vi ska ha en hemmadag, ägna oss åt vardagsrutinerna och njuta av sommarvädret.

Varje morgon kommer herr och fru Svarthakad Buskskvätta, för att fånga frukost bland de små buskarna, utanför Homer. Vi har ännu inte lyckats fånga dem på foto, men vänta bara!

Dagens tvättstugenyheter består av ett möte med en kvinna från Skottland. Hon och maken bor i Portugal sedan tio år tillbaka. De bor i en liten stad, som drabbades av de hemska skogsbränderna i somras. Deras hus klarade sig, men branden befann sig ända in på knutarna. Det var oerhört hemskt, berättar hon! Nu vill de bort från de hemska, nedbrända omgivningarna några veckor och har därför landat i Castro Verde med sin bil och husvagn. Hon pratar såklart även portugisiska och informerar Eva om att den portugisiska som Duolingo lär ut, är den brasilianska varianten. Därför är många orden i Duolingo helt andra än i Portugal. Så tokigt; men bra att veta under de fortsatta studierna! Hon berättar också att det finns en mycket bra ställplats i Goléga, vid Rio Tejo och är därmed ett bra fågelskådningsområde. Goléga ligger i jämnhöjd med Peniche, fast inne i landet. Goléga kommer allt att få besök av oss framöver!

Björn har under tiden cyklat till Intermarché för att köpa Bifana och en provflaska av Jeropiga (starkvin). Lunchen tillagas idag utomhus; Björn steker Bifana, lägger det mellan två brödskivor med sallad och rå lök, oliver och sval öl därtill. Det smakar ljuvligt gott! Efterrätten blir fruktsallad och ett litet smakprov av Jeropiga därtill. Ingen dålig dessert; Jeropiga smakar ungefär som Moscatel. Gott, med andra ord!

Här serveras Bifana!

Dessert!
Antonio lagar idag friterad fisk, till lunch. Vi får förstås ett litet smakprov, som smakar mycket gott!

Nej, nu har vi stoppat i oss så mycket godsaker att vi behöver röra på oss! Dags för dagens fotbollsmatch mellan Sverige och Portugal! Homer-Zlatan sliter ont och jagar bollarna hårt, men det lönar sig! Segern är given!

Portugal all in!


Under kvällspromenaden får Errol nytt, nyfiket herrsällskap en bra bit; dock ingen aggressiv herre! Han vill bara kolla in den där utlänningen en stund!

Nyfiket herrsällskap


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar