lördag 25 november 2017

171125 Lördag Castro Verde

Vår käre granne, Jacob från Holland, har gjort upp en ny rutin tillsammans med Errol. Varje gång som Jacob köper färskt bröd, kommer han över med brödets ytterkanter och bjuder Errol på. Errol tackar fint och tar emot; de är de bästa vännerna!


Eva har för avsikt att åka hem till Sverige, 2 veckor i slutet av februari, för att få njuta av barn och barnbarn. Först sker eget sökande på internet, via Skyscanner osv, för att hitta datum med bra priser. ”Gå in till Nicole i receptionen”, säger Björn; hon är säkert en fena på att hitta bra flygresor! Sagt och gjort; Nicole hjälper så gärna till och efter 1,5 timme är biljetter bokade och betalda, till bästa pris! Hon har även undersökt tågtider kontra busstider, visat på kartan över Lissabon, var flygplats respektive busstation finns, skrivit ut karta över tunnelbanestationer osv. Nicole har åstadkommit en komplett resplan för Eva; ja vilken fantastisk service-människa Nicole är!

Nancy och Antonio berättar att de ska åka till Mértola idag. För att vara ute i riktigt god tid, har de redan hemma i Canada, beställt sängöverkast, som de ska hämta i Mértola, några mil härifrån. Sängöverkasten skulle redan vara klara för ett par veckor sedan och de reste dit för att hämta dem. Nej då, tyvärr var de inte klara för att hämta! Idag har de fått besked att sängöverkasten kan hämtas; men vi får väl se om de har några med sig hem?! Ja, det är Portugal!


På eftermiddagen tar vi sällskap med Phil och Sandra för att gå till Cineteatro Municipal för att se en dokumentär, på portugisiska, om ungdomar som lever i Paris, men ändå tagit med sig Cante Alentejano-traditionerna till Frankrike. De har startat ett projekt med grupper som sjunger de traditionella sångerna. Salongen är nästan fullsatt, men publiken är nästan enbart gamla människor. Efter filmens slut, bjuder konferencieren upp publiken till att sjunga några av sångerna tillsammans. Nästan hela publiken sluter upp och med mäktiga stämmor och med stolthet, sjunger de från sina hjärtan några Cante Alentejano-sånger om jorden, brödet och det hårda arbetet på fälten. Rytmen och känslorna går rakt in i våra kroppar och även vi fylls i våra hjärtan av deras sång!


Sedan snabbt hem till Errol, men tyvärr, fotbollsmatchen blev inställd idag! Vi tar nya tag imorgon!
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar