torsdag 23 november 2017

171123 Torsdag Castro Verde

Idag får det bli en hemmadag, utan några fastställda planer. Vädret är varmt och skönt, men väldigt blåsigt med växlande molnighet. Väderprognosen lovar regnskurar framåt eftermiddagen, så det är väl bäst att vi nyttjar utomhusmöjligheterna så länge det går! Phil och Sandra föreslår att vi ska äta eftermiddagslunch tillsammans på någon taverna. Det vill vi självklart göra!

Carla kommer förbi och frågar om vi vill följa med dem till Sao Domingos, nära Guidiana-floden, över helgen. De ska åka dit, för att komma bort från campismon några dagar för miljöombyte och för att få lite lugn och ro. Vi vet att de hela tiden har dåligt samvete för att de inte har så mycket tid över för oss, men de behöver verkligen inte känna det. Vi klarar oss så bra själva här! Vi förklarar att vi redan bestämt med Sandra och Phil att gå på Cante Alentejano-visningen på lördag (sång och film), men vi följer gärna med vid ett annat tillfälle. Carla och Telémaco kan verkligen behöva en egen helg för samvaro, bara med varandra!

Herr Fidel blev tydligen inte helt klar med gårdagens inventering av Homer; nej han ska absolut in igen för att undersöka vinklar och vrår. Sätter sig sedan helt nöjd på bordet, färdig med sin undersökning.Nu är det dags att stoppa in herrarna Fidel och Errol i sina respektive hem för eftermiddagslunchen kallar på oss! Vi går till tavernan Molinhos, rekommenderad av holländske Jacob. Tavernan ser inte mycket ut för världen från utsidan, men insidan är desto trevligare. Vi slår oss ner och beställer in våra rätter. Björn väljer en kötträtt med potatisgratäng till och Eva väljer grillad tonfisk med potatis och grönsaker. Först får vi förstås bröd och oliver, sedan varsin rejäl tallrik med sallad. Naturligtvis dricker vi det lokalproducerade vinet därtill. Vi tycker alla fyra, att våra maträtter smakar delikat och promenerar sedan hemåt för att avsluta måltiden med lite kaffe och portvin, utanför Homer.


Antonio dyker upp och väntar på att fotbollsmatchen ska börja. Självklart går vi utanför campismon och spelar vår match. Bollarna flyger åt alla håll och Homer-Zlatan rusar i sporrsträck, som en fotbollsmaskin för att stoppa och fånga alla inlägg från Portugal och England. Det går fint!


Efter avslutad match hinner vi precis återsamla oss utanför Homer och dricka en påtår kaffe, innan de första regndropparna faller och vi får tacka varandra för en trevlig eftermiddag och gå in i våra bobilar för att göra kväll!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar